SİTEYE GİT

Yeni Valorant Haritası Fracture Yarın Çıkıyor!

VALORANT dünyası hikâye açısından zenginleşmeye devam ederken Riot Games ajanlar ve silahlarla olduğu kadar da haritalarla da ilgileniyor. Oyunun yedinci ve en yeni haritası ise Fracture.


Yeni Valorant Haritası Fracture, 2. Kısım ile oyuna dahil ediliyor! Riot Games, VALORANT’taki harita tasarımlarında şimdiye dek oyuncularını hayal kırıklığına uğratmadı. Breeze’in güneşli kıyılarından Icebox’un buzlu depolarına uzanan bu yolda bütün haritalardan ayrı ayrı keyif aldığımızı söyleyebiliriz. Ne var ki şimdiye kadarki haritalarda, VALORANT evrenine dair somut bir anlatım görmemiştik. Araya serpiştirilmiş easter egg’ler dışında özellikle karşımıza çıkan bir anlatım yoktu. Fracture haritasıyla birlikte oyunun yedinci haritası gelmiş oldu. Hem VALORANT’a yeni oyun tarzını hem de hikâye anlatımını beraberinde getirdi.

Fracture Haritası çıkış tarihi,

Harita özellikleri,

Fracture'ın hikayesi,


Valorant Yeni Harita Fracture Çıkış Tarihi

VALORANT 3. Bölüm 2. Kısım ile birlikte Fracture'da çıkış yapacak. 8 Eylül’de çıkış yapacak olan yeni Savaş Bileti’yle birlikte haritaya erişebileceğiz.

──────────────────────────────────────────

Yeni "Zedd" Silah Kaplaması SPECTRUM!

──────────────────────────────────────────

Fracture Haritası Özellikleri

Önceki ismi Canyon olan harita Fracture, ortasından bölünmüş bir şekilde gördüğümü “H” şeklinde bir harita. Bir tarafında çorak arazi, öbür yanında yemyeşil ormanlarla, Baş Tasarımcısı Brian Yates’in söylediği gibi “Bir kaza sonucunda zamanda bir kırılmaya yol açtığını oyuncularımıza anlatmak” için tasarlandığını söyleyebiliriz. Diğer haritaların aksine Hücum takımı Fracture’ın her iki tarafında, Savunma takımı da haritanın tam ortasında belirecek. Seviye Tasarımcısı Joe Lansford “Haritanın tasarımı bir varsayım üzerinden ortaya çıktı. Hücum takımı iki tarafta başlayıp savunma takımını ortada kıstırırsa ne olur diye düşündük. Fracture dizaynıyla oyuncularımıza alıştıkları taktikleri sorgulatıp yeni stratejiler ürettirmek istedik,” şeklinde açıklama yaptı.

Yeni Harita Fracture’da Yeni Hikâyeler

Fracture, VALORANT dünyasının iki tarafını temsil ediyor. Oyunun hikâyesinde önem arz eden olaylarla alakalı oyunculara bir ipucu sunmayı amaçlayan harita, neden iki tane dünya olduğunu ve Ajanların neden iki versiyonlarının olduğu sorularının cevaplarını veriyor. Bu “ayna” konseptiyle ilgili pek bir bilgimiz olmasa da, Fracture haritası içinde oyuncuların etkileşime geçebilecekleri lootlar da bulunuyor.


Valorant VP satın almak için tıklayınız!