SİTEYE GİT

VCT 2022 Challengers Türkiye Ön Eleme Maç Takvimi

Valorant Champions Tour 2022 Challengers ön elemeleri açıldı. VCT 2022 maç takvimi, format, program, harita seçimleri ve daha fazlası sizlerle.


Valorant Champions Tour 2022 Challengers Türkiye ön elemeleri açıldı. 2022 için planlanan VCT'nin ikinci koşusu, açılış karşılaşmaları sırasında yaratılan başarıyı geliştirmeye çalışacak. Ulusal liglerin oluşturulması, Game Changers'ın genişletilmesi, Challengers formatının değiştirilmesi, üçüncü taraf organizatörler tarafından yürütülen "sezon dışı" etkinliklerin dahil edilmesi ve daha fazlası dahil olmak üzere 2022 için birçok yeni girişim ve değişiklik duyuruldu.

──────────────────────────────────────────────────

► Valorant Espor VCT EMEA 2022 Program ve Formatı

──────────────────────────────────────────────────

VCT 2022 Challengers Türkiye Ön Eleme Formatı

VCT 2022 formatında birçok değişiklik oldu, ancak genel hatları hala aynı. Her bölgede kazanan takımların, yıl sonundaki son Champions ve Masters turnuvalarından önce Challengers aşamalarında yarışmaları gerekecek.

Bununla birlikte, bu yıl Aralık ayında Champions’tan önceki Challengers ve Masters etkinliklerinin üç aşaması yerine, şu anda Eylül ayında yapılacak bir Şampiyonlar etkinliğinden önce iki aşama olacak. Yılın son ayları, üçüncü taraf organizatörler tarafından yürütülen “sezon dışı seriler ve etkinlikler” için ayrılacak.

Her Challengers aşaması için ana etkinlikler de değişiyor. Her Challengers ana etkinliği için açık elemelerden kaynaklanan üç ayrı çift eleme grubu yerine, her Challengers etabında, yedi haftalık bir ana etkinliğe giden bir eleme yer alacak ve beş haftalık rövanş maçı çifte eleme ile sonuçlanacak.

Valorant Challengers 2022 Türkiye Açık Eleme Kuralları

VCT 2022 Challengers Türkiye Programı

Kayıt ve eleme aşamasında tüm takımlara VCT 2022 turnuvasına katılmaya uygun olup olmadıklarını doğrulamak için hile denetlemesi yapılacaktır.

VCT 2022 Challengers maç tarihleri

♦ 1. Gün – Üç haritalık maçları/BO3 formatında oynanacak

♦ 2. Gün – Üç haritalık maçlar/ BO3 formatında oynanacak

♦ 3. Gün – En iyi 4 takım Kapalı Elemelere yükselecek

♦ 4. Gün – Kapalı Elemeler başlıyor. İkili elemeler yapılacak ve kazanan takım ana etkinliğe gidecek.

♦ 5. Gün – Kapalı Elemeler

♦ 6. Gün – Kapalı Elemeler

♦ 7. Gün – Kapalı Elemeler

Dikkat Edin!!

VCT 2022 Challengers turnuva maçlarının her günün ilk turu;

VCT 2022 Challengers harita rehberi

Üç haritalık maçlar için harita yasaklama;

VCT 2022 Challengers takımları A takımı veya B takımı olarak seçimlerini yapacaklar.

Lobi ayarları

Sol tarafta bulunan takım lobiyi açıp rakip takımı lobiye davet etmelidir ve lobiye ev sahipliği yapması için bir turnuva yöneticisi olmalıdır. Turnuva yöneticisinin görevi ilk 8 takım ve ileriki turlar için her iki takımın kaptanını lobiye eklemelidir.

VCT 2022 Challengers Türkiye elemelerinde her takımın toplamda 10 dakika maçı durdurma hakkı vardır. Birkaç kez durdurabilirsiniz ancak süreyi aşmamalısınız ve maçı durdurma sebebini öncesinde veya hemen durdurma anında açıklamanız gerekmektedir. Eğer 10 dakikayı aşarsanız diskalifiye olabilirsiniz veya ceza alabilirsiniz.

Takımların her harita için 2 kereye mahsus 60 saniyeyi aşmayacak şekilde Taktik Mola kullanma hakkı vardır. Eğer harita uzatmaya giderse ek bir mola hakkına sahip olacaklar.


► İndirimli Valorant VP satın almak için tıklayınız: https://www.foxngame.com/valorant