SİTEYE GİT

Valorant'ta Nerfleneceğini Tahmin Ettiğimiz Üç Ajan

Riot Games'in yeni gözdesi Valorant'ta bazı ajanlar diğer ajanlara göre yetenek kiti ve belirli haritalarda üstün gelmektedir, bu verilerden yola çıkarak nerfleneceğini tahmin ettiğimiz ajanları sizlerle paylaştık. Detaylar makalede.


Valorant'ta yeni güncellemeler ve düzenlemeler ile bir meta geliştiğinde, her maçta bazı belirli ajanlar seçiliyor gibi görünüyor. Riot Games, her seviyede topluluğu dinleyerek mükemmel bir iş çıkarmakta ve sürekli olarak ajanlara denge oluşturmak için ince ayarlar sağlamaktadır. Pek çok oyunun aksine, Valorant’ın karakterleri kendi başına “aşırı güçlü” görünmek zorunda değildir. Bununla birlikte, bazı ajanlar, meslektaşları onlardan daha iyi performans gösterdiğinden diğerlerine göre daha fazla seçim oranına sahiptir. Birkaç ajan için hafif bir zayıflama, Valorant'ın daha az seçilmiş ajanlarını biraz daha seçilebilir hale getirebilir.

Valorant'ta Zayıflatılabilecek Üç Ajan

Omen


Omen'in mutlaka aşırı güçlü olmadığına dikkat etmek önemlidir. Bununla birlikte, çoğunlukla ekip kompozisyonlarında, çoğu taraf Omen'i Brimstone veya hatta Viper'a tercih edebilir. Omen, her seviyede, Valorant'ta en çok seçilen bir ajandır. Bir kontrol uzmanı olarak ajan, düşman görüş hatlarını kesmekle sorumludur. Bir raund boyunca düşmanların görüşünü kesin olarak engellemek söz konusu olduğunda, Omen’in yetenekleri Brimstone ve Viper'a üstün gelir. Omen imzalı yeteneği Karanlık Örtü, her turun başında iki ücretsiz sis kullanmasına izin veriyor. Ek olarak, Karanlık Örtü her 35 saniyede bir yenilenir. Brimstone aynı anda üç sis kullanabilse de, Omen'e kadar etkili olamamaktadır. Viper, Omen'in sahip olduğu hassasiyetten yoksundur ve bu da onu daha az tercih edilebilir bir seçenek haline getirir. Viper ve Brimstone, etkili bir şekilde kullanılabilen benzersiz kitlere sahiptir, ancak Omen inkar edilemez bir şekilde sis kullanımı konusunda önde gelen ajandır. Omen, Brimstone güçlendirmeleri gelene kadar veya Omen zayıflatılana kadar Valorant’ın en çok tercih edilen ajanlarından biri olmaya devam edecek.

Breach


Breach bir öncü ajandır, ancak bazen bir düellocu gibi görünür. Kiti onun kör etmesine, sersemletmesine ve hatta bölgeleri temizlemesine izin veriyor. Ekibi bir bomba sahasına gideceği zaman Breach'in önden giderecek tehtidleri ortadan kaldırması gerekir. Bununla birlikte, bazen yeteneklerinin etkisiz olduğu düşünülebilmektedir. Valorant'ta yalnızca Skye ve Breach'in üç adet flaşı mevcuttur. Breach, ekibi için flaş kullanabilir, ancak aynı zamanda flaşlarına göre hareket edebilecek bir konumda da olabilir. Her biri yalnızca 100 krediye mal olur, yani ajanın üçüne de 300 kredi karşılığında sahip olabileceği anlamına gelir. Flaş donanımlı iki düellocu Phoenix ve Reyna ile karşılaştırıldığında, daha az kredi harcarken daha fazla flaşa sahip olabilmektedir. Ek olarak, Breach flaşı ile takım arkadaşları için yeni aksiyonlar başlatabilir veya sadece flaş kullanarak rakiplerini kendi başına zorlayabilir. Valorant'ta takım arkadaşlarıyla iyi bir şekilde koordine olan Breach son derece güçlüdür. Breach özel yeteneği Fay Hattı, her turda ücretsizdir. Üstelik her 35 saniyede bir yenileniyor. 1v1 durumunda bile Breach'in oldukça yeterli miktarda yetenek kullanımı sağlanabilir. Takım arkadaşlarıyla birlikte oynadığında ise Breach ile başa çıkmak zor olabilir.

Killjoy


Killjoy, oyunda yeni olmasına rağmen bulunduğu süre boyunca kitinde önemli bir değişiklik gördü. Şu anki durumunda, bilgi toplarken aynı zamanda ciddi zararlar da verebilir. Diğer iki meslektaşına kıyasla, Killjoy bazı durumlarda çok güçlü olabilir. Yetenekleri otomatikleştirildiği için ara sıra oyun içi kiti buglanabilmektedir. Taret'indeki aksaklıklar nedeniyle zaman zaman seçim dışı kaldı. Killjoy, isterse bölge dışında oynarken rakiplerini durdurabilir, hasar verebilir ve bilgi alabilir. Tabanca mermilerinde Taret'i son derece ölümcül olabilir. Cypher hala harika bir ajan, ancak Sage, Killjoy’un tanıtımından bu yana çok daha az kullanıldı. First Strike North America’nın ana etkinliğinde Sage bir kez bile seçilmedi. Seviye ne kadar yüksekse, o kadar az Sage seçimine rastlamaktayız. Bunun nedeni iyi bir ajan olmaması değil. Killjoy’un kiti, Sage’in rolü yerine seçilebilmesine ve ekibi için daha fazla etki sağlamasına olanak tanır.

Hemen indirimli Valorant VP satın almak için tıklayın!