SİTEYE GİT

Valorant Masters Berlin’de Şimdiye Kadar Neler Oldu?

Valorant Champions Tour 3. Aşama Masters Berlin tüm hızıyla ve heyecanıyla başladı. 16 çok iyi takım Valorant Şampiyonlar Turu’na kalmak için kıran kırana mücadele ediyorlar.


Valorant Champions Tour Masters Berlin 10 Eylül’de start aldı. 7 bölgeden katılan toplam 16 takımın arasında temsilcimiz SuperMassive Blaze, Acend, 100 Thieves ve Sentinels gibi çok iddialı takımlar var. Şimdiye kadarki en büyük uluslararası Valorant turnuvası olmayı hedefleyen Valorant Masters Berlin, amaçladıkları başarıya ulaştı gibi hissediyoruz. Valorant Şampiyonlar Turu’yla sonuçlanacak turnuvanın sonuçlarına gelin göz atalım.

VCT Masters Berlin 1. Gün Sonuçları


♦ SuperMassive Blaze 0-2 Acend

Temsilcimiz SMB, turnuvaya biraz zorlu bir giriş yaptı. İlk olarak Bind haritasında şaşkınlığa uğrayan SMB takımı ilk maçı 13-5 kaybetti. İkinci maçta Ascent haritasında istediği performansı yakalayabilmiş olsalar da Acend kurduğu baskıyı sürdürdü ve SMB’yi 13-9 mağlup etti. Bu karşılaşmanın en skorer oyuncusu 22 kill, 5 asist’le Mehmet Yağız “cNed” İpek oldu. Acend konuyla alakalı espritüel bir tweet atarak Türk Valorant hayranlarının ve SuperMassive Blaze severlerin arada kaldığını belirtti.

Turkish Valorant fans right now...#VCT #VCTmasters pic.twitter.com/Ov1KTR8OIV

— Acend (@AcendClub) September 10, 2021

Her iki takıma da tebriklerimizi sunuyoruz. Alt eşleşmelerden turnuvaya devam edecek olan SuperMassive Blaze’e inancımız tam. Bu maçın Last Chance Qualifier’dan döneceğini düşünüyoruz!

#VALORANTMasters Berlin 3. Aşama ilk karşılaşmamızda Acend ekibine mağlup oluyoruz. Yolumuza alt eşleşmelerden devam edeceğiz.

GGWP @AcendClub!

Desteğiniz için teşekkür ederiz! ❤️#SMBWIN🦉 #BurnThemAll🔥 pic.twitter.com/Qr1li5TAXH

— Papara SuperMassive Blaze (@supmassblaze) September 10, 2021

♦ G2 Esports 2-1 F4Q

D Grubunda vize problemleri dolayısıyla eksik olan Bren Esports’tan ötürü eşleşmelerde daha farklı bir yola gidildi. 3 takımın olduğu D grubunda puanlama üzerinden bir değerlendirme söz konusu. Bu grubun ilk maçı da G2 ve F4Q arasında gerçekleşti.

Ascent haritasında başlayan mücadelede G2 maçın başından kurduğu baskının karşılığını aldı ve 13-2 gibi bir skorla ilk maçı galip olarak tamamladı. İlk maçta 18 kill ve 1 asist’le Cista “keloqz” Wassim en skorer oyuncu oldu. İkinci maç ise çok daha çekişmeli geçti. Bind haritasında F4Q muazzam bir seri yakaladı ve G2’yi 13-9 mağlup etti. Bu maçın en skoreri ise 22 kill 7 asist ile Yoo “fiveK” Sung-min oldu. Üçüncü turda ise G2, Haven’a 7-5 başladı ve üstünlüğünü koruyarak bu haritayı 13-8’le kapattı. Şimdi Güney Kore takımı F4Q maça alt eşleşmelerden devam edecek.

♦ 100 Thieves 2-0 Havan Liberty

Bu mücadele de 100 Thieves’in turnuvaya iyi bir başlangıç yaptığını gösterdi. Ascent haritasıyla başlayan takım ilk maçta süper bir performans gösterdi ve Havan Liberty’i 13-3 mağlup etti. Performansını bozmayan 100T, ikinci harita Icebox’ta Havan Liberty’nin bütün çabalarını boşa çıkarttı ve 13-6 galip gelerek ilk günü lider olarak bitirdi. Bu maçın en skorer oyuncuları 16 kill ile Ethan “Ethan” Arnold ve 22 kill ile Peter “Asuna” Mazuryk oldular.

VCT Masters Berlin 2. Gün Sonuçları


♦ Vision Strikers 2-0 Paper Rex

VCT Masters Berlin’in ikinci gününde oynanan ilk maç VS ve Paper Rex arasında gerçekleşti. İlk haritaları Haven’da Vision Strikers başlar başlamaz bir üstünlük kurdu. Maç sonuna kadar bu üstünlüğü devam ettiren VS ilk haritayı 13-9 galibiyetle bitirdi. İkinci harita Icebox başladığında ise Paper Rex agresif bir başlangıç yaparak ilk yarıyı 9-3 kapattı. Ne var ki, bu performansı sonuna kadar devam ettiremediler ve 13-11 şeklinde bir skorla mağlup oldular. Vision Strikers üst turda Acend’in rakibi olacak. Paper Rex ise temsilcimiz SuperMassive Blaze ile alt eşleşmelerde denk düştü.

♦ Gambit Esports 2-0 Crazy Raccoon

VCT Challengers EMEA Şampiyonu Gambit Esports’un ilk oyununu hepimiz merakla bekliyorduk. Hele de rakipleri Japon temsilciler, rövanş maçı için dönen Crazy Raccoon ise. Gambit ilk harita Bind’da Crazy Raccoon takımına nefes aldırmadı ve maçı 13-1 kapattı. İkinci harita Icebox’ta da durum maalesef değişmedi. Ezici bir 12-1’le maçı 2-0 kazanan Gambit Esports 100 Thieves ile, Crazy Raccoon da Havan Liberty ile eşleşti. Bütün takımların başarılı olduklarını biliyoruz ama Gambit’in karşısına her kim çıkıyorsa onlara ekstra sabır diliyoruz.

♦ ENVY 2-0 Vivo Keyd

VCT Masters Berlin 2. Günündeki son karşılaşmada Vivo Keyd Icebox haritasında herkesi şaşkınlığa uğratan bir başlangıç yaptı. ENVY’nin terlemesine sebep olan bu karşılaşma maçı uzatmalara kadar götürdü ve 15-13 şeklinde bitti. Kıran kırana geçen bu mücadelenin ikinci haritası Bind da aynı şekilde geçti. Gün sonunda ENVY 2-0 galibiyet elde etmiş olsa da Vivo Keyd kanının son damlasına kadar mücadele etti diyebiliriz. Onları gönülden tebrik ediyoruz.

VCT 3. Aşama Masters Berlin 3. Gün Sonuçları


♦ KRÜ Esports 2-1 ZETA DIVISON

Karşılaşmanın ilk haritası Ascent’te KRÜ, ZETA’yı avuçlarının içine alıp ilk yarıda 11 roundu kazandılar. ZETA, ikinci yarıda dönüşler yapmaya çalışsa da ilk yarı 13-8 şeklinde sona erdi. İkinci harita Split’te ise ZD’nin farklı bir yüzünü gördüğümüz söylenebilir. Haritaya güzel bir başlangıç yapıp ilk yarıda 7, ikinci yarıda hiç hız kesmeden bütün round’ları kazanan KRÜ, ikinci maçı 13-5 kazandı. Masters Berlin’de ilk üçüncü harita açıldı ve Bind’da KRÜ geri dönüş yaptı. KRÜ, ZETA’nın bütün çabalarına rağmen seriyi 13-7 kazandı. KRÜ, B Grubu kazananı olarak finale direkt gidiş kazandı.

♦ Sentinels 2-1 G2 Esports

En son EMEA dördüncüsü olarak gördüğümüz G2 Esports’un karşısında aşırı güçlü bir rakip vardı. VCT 3. Aşama başladığından beri Challengers 1 Kuzey Amerika ve 2. Aşama Masters şampiyonu Sentinels, kelimenin tam anlamıyla muazzam bir performans sergiledi. İlk harita Split’te, namını göstererek 13-6 rahat bir galibiyet alan Sentinels, ikinci haritaya geldiklerinde biraz terlediler. G2’nin kendini gösterdiği Icebox haritasında kimsenin yapamadığını yaptı ve Sentinels’in win streak’ini bozarak onları 13-8 mağlup etti. Sentinels’in kendini toparlaması uzun sürmedi ve beraberlik bozacak üçüncü harita Haven’da G2’yi 13-8 mağlup etti. İki takımı da tebrik ediyoruz.

♦ 100 Thieves 2-1 Gambit Esports

VCT Masters Berlin’in en çok beklenen maçlarından beri şüphesiz EMEA şampiyonu Gambit ve Kuzey Amerika ikincisi 100 Thieves arasında geçecek bu mücadeleydi. İlk harita Ascend’in ilk dakikalarından itibaren kıran kırana bir mücadele başladı. 7-5’le sonuçlanan ilk yarı sonrasında Gambit atağa kalktı ve 13-5 ilk haritanın galibi oldu. Sıra Icebox’a geldiğinde Gambit eli soğumadan 100T’yi ablukaya aldı ve 11-3 gibi ezici bir üstünlükle başladı. Ne var ki 100 Thieves’in geri dönüş yapması uzun sürmedi. Hem de ne dönüş! Art arda 10 round kazanan 100T, ikinci haritayı 13-11 şeklinde galip kapattı. Üçüncü harita Split’te ise dominant bir başlangıç yapan 100 Thieves, bu haritayı 13-10 şeklinde kapattı. 100 Thieves bu şekilde, VCT Masters Playoff’lara gideceği belirlenen ilk takım oldu.

─────────────────────────────────────────────────

► VALORANT Champions Tour 2021 Masters Berlin

─────────────────────────────────────────────────

VCT Masters Berlin 4. Gün Sonuçları


♦ Vision Strikers 2-0 Acend

Güney Kore takımı Vision Strikers, VCT Masters Berlin’de hafife alınan takımlardan birisi olduğunu göstermiş oldu. İlk harita Haven’da ilk yarıyı 7-5 alan takım, Acend ikinci yarıda iki round kazansa bile maçı 13-7 ile noktaladı. İkinci harita olan Icebox’a geçildiğinde ise VS, kurduğu baskıyı hiç hafifletmeden art arda 5 tur aldı. Acend maçı oradan çevirmek için çok çabalasa da Vision Strikers 13-9 gibi bir sonuçla ikinci maçı da alarak playoff’lara gitmeye hak kazanan ilk Güney Kore takımı oldu. Acend’i alt eşleşmelere düşüren Vision Strikers’ı da, bu noktaya kadar muazzam bir performansla gelmiş olan Acend’i de tebrik ediyoruz.

♦ ENVY 2-0 KRÜ Esports

İlk maç Icebox’ta ENVY’nin art arda roundlar kazanmasıyla başladı. KRÜ üstün bir çaba sarf ederek ilk yarıyı 6-6 eşitlikle kapatmayı başardı. İkinci yarıda KRÜ güçlü başlamış olsa da ENVY ilk maçı 13-9’a kapattı. İkinci harita Ascent’e geldiğimizde ENVY hiç acımadan maçı kısa bir sürede bitirdi ve 13-2 galibiyetle playoff’lara gitmeye hak kazanan ikinci Kuzey Amerika olmayı başardı.

♦ Sentinels 2-0 F4Q

İlk defa karşı karşıya gelen bu iki takım arasından Sentinels için kolay bir galibiyet olacağı öngörülüyordu ama F4Q dişli bir rakip olduğunu kanıtladı. Split’te başlayan ilk maçın ilk yarısı 7-5 Sentinels üstünlüğüyle sonlandı. Ardından F4Q’nun bütün baskılarına rağmen maç 12-9 şeklinde bitti. İkinci harita Breeze’e geldiğimiz Sentinels’ten TenZ maçı tekeline aldı. Tek başına 32 kill alan TenZ, takımının 13-4 şekilde galibiyetini sağladı ve Sentinels 2-0 maçı kapattılar.

VCT Masters Berlin 5. Gün Sonuçları

♦ G2 Esports 2-0 F4Q

Maçın ilk haritası Bind’da G2 hızlı bir çıkış yaparak ilk maçı kısa bir sürede bitirdi. İlk maçı rahatlıkla alan G2, haritayı 13-3 şeklinde kapattı. Keza, ikinci harita Ascent’te de durum değişmedi. G2 performansından hiçbir şey kaybetmediği gibi maçı 13-3 noktaladı.

♦ Vivo Keyd 2-0 ZETA DIVISON

Maçın ilk haritası Breeze’de Brezilya’nın en iyi takımı Vivo Keyd bütün gücünü ortaya koymadan çekinmedi ve ilk maç kısa bir sürede 13-3 şeklinde VK lehine sonuçlandı. İkinci harita Split’te de hızını kesmeyen Vivo Keyd, Japon takımı ZETA DIVISION’u alt eşleşmelere 13-4 galibiyetle uğurladı.

♦ Crazy Raccoon 2-0 Havan Liberty

Crazy Raccoon herkesi şaşırtan bir performans sergiledi. İlk harita Haven’ı 13-9 galip kapatan Crazy Raccoon, ikinci harita Split’te ilk yarıda 9-3 aldı ve maçı 13-8 galip kapattı.

VCT Masters Berlin’de Sırada Ne Var?

Valorant Champions Tour Masters Berlin’de 17 Eylül’de çeyrek finaller, 18 Eylül’de yarı finaller ve turnuvanın son günü 19 Eylül’de de final maçları oynanacak. Bu turnuvadan elenen takımlar Ekim ayında düzenlenecek Last Chance Qualifier maçlarında Valorant Champions’a gitmek için son şanslarını kullanacak.

Masters Berlin’i Takip Edebileceğiniz Platformlar

Twitch: https://www.twitch.tv/valorant_esports_tr

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCGXwmdps8gD3TG0JqGR


► İndirimli Valorant VP Satın Almak İçin Tıklayınız!