SİTEYE GİT

Valorant 5.0 Yama Notları: Yeni Rank Yücelik (Ascendant)

Valorant 5.0 yama notları, yeni Pearl haritasını, Split'in kaldırılması, yeni bir rekabetçi sıralamayı ve birden fazla hata düzeltmesini tanıtan önemli bir güncelleme olarak yayınladı.


Valorant 5.0 yama notları, yeni Pearl haritasını, Split'in kaldırılması, yeni bir rekabetçi sıralamayı ve birden fazla hata düzeltmesini tanıtan önemli bir güncelleme olarak yayınladı. Nihayet, yeni harita geldi mi? Gelecek mi? Lizbon mu? Portekiz de mi? spekülasyonları bitti ve Riot Games sürpriz bir şekilde yayınlanma tarihinden önce Valorant yama 5.0’ı oyuncularla paylaştı. Birçok düzenleme ve yeniliğin geldiği bu yama da elbette konuşulması gereken önemli noktalar var, gelin bunlara detaylı bir şekilde bakalım.

Yeni harita, yeni kademe, yeni bölüm. 🔥
🔗: https://t.co/3BtdxPDc2q pic.twitter.com/OgJgR7zeV4

— VALORANT // TÜRKİYE (@VALORANTtr) June 17, 2022

Valorant 5.0 Yama Notları ile Yeni Bir Rank Oyuna Ekleniyor: Yücelik

Harita Güncellemeleri

Split, dereceli ve derecesiz sıralardaki harita havuzundan geçici süreliğine kaldırılıyor.

───────────────────────────────────────────────────

► Valorant Split Haritası Pearl'ün Gelişiyle Kaldırılıyor

───────────────────────────────────────────────────

♦ YENİ HARİTA: Pearl

Rekabet Güncellemeleri

♦ YENİ KADEME: Yücelik (Ascendant)

Bronz ve Gümüş dahil olmak üzere düşük kademelerde çok fazla oyuncu olduğunu düşünen Riot Games yetkilileri Elmas ile Ölümsüzlük kademelerinin arasına “Yücelik” adında yeni bir kademe ekledi. Daha düzgün bir rank dağılımı isteyen geliştiriciler Yücelik rütbesiyle birlikte hem yüksek kademelerin prestijini hem de her bir kademenin beceri seviyesini daha iyi tanımlamayı amaçlıyor.

Yücelik kademesinin eklenmesiyle ne zaman kademe düşeceğinizi belirleyen MMR hedefleri de değişti. Ölümsüzlük 1/2/3 ve Radyant kademelerinin MMR hedeflerini yükselttik. Bu hedefler, “bu kademeye çıkmak için X MMR değeriniz olmalı” şeklinde karşınıza çıkıyor. MMR hedefleri, Kademe Puanı (KP) kazanımlarınızı belirleyip kademenizin MMR değerinizle uyuşmasını sağlar.

Artık Ölümsüzlük kademesi tüm bölgelerde daha az yoğunluğa sahip olacak.

Valorant 5.Bölüm 1. Kısım’ın başlamasıyla sezonluk rankınız sıfırlanacak, bu yüzden bölümün başlarında kademe yükselmeniz belki biraz daha zor olacak ancak eski sisteme kıyasla "daha yumuşak" olacak.

───────────────────────────────────────────────

► Valorant Rank Sistemi: MMR ve KP Nasıl Çalışır?

───────────────────────────────────────────────

Ajanlar

Oyun Sistemleri

Valorant Bölüm 5 Kısım 1, 20-22 Haziran tarihleri arasında yepyeni bir Savaş Bileti ile yayınlanacak. O vakte kadar çıkan haberleri ve sızıntıları kaçırmayın, bizi takip edin!


► Valorant VP'de %16 indirim sadece Foxngame'de! 7/24 canlı destek hizmeti ile anında teslimat, güvenilir alışveriş. VP satın almak için tıklayınız: https://www.foxngame.com/valorant