SİTEYE GİT

Total War Saga Thrones of Britannia Serinin En İyilerine Aday Bir Oyun

Total War serisinin en iyi oyunlarından biri olan Total War Saga Thrones of Britannia hakkında makalemizi okuyun ve aydınlanın!


Strateji devi olan ve Total War serisi ile tanıdığımız Creative Assembly, tarihe damgasını vurmuş imparatorluklar ve isimlerden sonra bu sefer de Britanya'nın hikayesi ile karşımıza çıktı. Bildiğimiz Total War çizgisinden birazcık sapan firma, bu yeni oyunda tarihi olaylara tanıklık etmenize, onları arzu ettiğiniz şekilde yönlendirmenize olanak veriyor.

Thrones of Britannia, isminden anlaşılacağı üzere, oyuna Britanya haritasını dahildir. Harita İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler'i ele alan ve günümüzde Birleşik Krallık olarak da isimlendirdiğimiz kısımlar dışında İrlanda'da mevcuttur. Oyunun ana özelliklerine geçiş yapmadan önce birhayli büyük olan haritadan kısaca bahsedelim, çünkü harita yapısı oyunun en önemli şeylerin önünde geliyor.



Oyunu satın alıp açtığınızda haritanın genişliği ve büyüklüğü dikkatinizi mutlaka çekecektir. Seride ne kadar geniş haritalara yer verilse de bu durum Britanya'da biraz abartılmışa benziyor. Bütün Britanya önünüze yayılmış ve harita eğer ki  Total War Atilla'nın haritasının büyüklüğünü biliyorsanız büyüklüğünü az çok tahmin edebilirsiniz çünkü çok daha büyük.

Oyundaki uluslar ise 5 krallıktan ve bunların altında bulunan 2 topluluktan oluşmaktadır. İngiliz Krallıklarında Batı Seaxe ve Mercia, Galli Krallıklarında Gwined ve Strat Clud, Gal Krallıklarında Circenn ve Mide, Büyük Viking Ordusunda Doğu Engle ve Northymbre, Viking Deniz Krallarında ise Dyflin ve Sudreyar topluluklarına sahip, tabii her krallığın doğal olarak kendine has özellikleri ve yerleşim yerleri bulunmaktadır. 

Bu özellikler savaş sonrası bonuslara, hem de sahip olunan askerler ve birliklere güzelce lanse edilmiştir. Tabii normal olarak seçtiğiniz ulusa göre haritanın farklı bir noktasında oyuna başlıyor ve o kısımdan devam ederek krallığınızı genişletmeye çalışıyorsunuz. Bu karşılaşacağınız görevler ve baskın yapmanız gereken yerler de bulunduğunuz lokasyona göre değişiklik gösterecektir. Topluluklardaki bu özelliklerin haricinde sizin tercihinize göre ilerleyen bir özelliğinde olduğunu belirtelim.

Hemen Total War Saga: Thrones of Britannia satın almak için tıklayın!