SİTEYE GİT

PUBG Mobile Yasağı Tencent Ayrılsa Bile Devam Ediyor

Hindistan'da yasak devam ediyor, farklı yöntemler deneniyor, detaylar makalede.


PUBG Mobile, bu ayın başında Hindistan hükümeti tarafından yasaklanan Çin menşeli 118 uygulama ve oyun arasındaydı. Bu hareket sürpriz oldu ve tüm PUBG Mobile topluluğunu sarstı. Bu duyurudan bu yana, hayranlar ve oyuncular bu popüler oyuna uygulanan askıya alma işleminin kaldırılmasını umuyorlar. Yasaktan günler sonra, oyunun arkasındaki şirket olan PUBG Corporation, artık popüler PUBG Mobile franchise'ını Hindistan'daki Tencent Games'e yetkilendirmediğini açıkladı. Kuruluş, yayıncılık sorumluluklarını devralacağını ve yerel bir ortak aradığını ekledi ve bu hareket umut ışığı getirdi. Ancak bu beklenti şimdi bir aksilikle karşı karşıya kaldı. Reuters'ın raporuna göre, ambargonun Tencent'in ayrılmasından sonra bile kaldırılması olası görünmüyor.



Hindistan Raporu Yasaklamanın Kalkayacağı Yönünde

Raporda "Yeni sahiplik yapısının bir şeyleri hemen değiştirmesi pek olası değil. Oyunun şiddet içeren doğası, gelen birçok şikayetin nedeni olmuştur. Mülkiyet haklarındaki değişiklikle bu değişmez." diye belirtilmektedir.

Raporda ayrıca, üst düzey bir hükümet yetkilisinin Cuma günü yaptığı açıklamada, Hindistan'ın hem PUBG Mobile hem de PUBG Mobile Lite'a uygulanan yasağı kaldırmasının olası olmadığını söyledi. Bu, PUBG Corporation'ın mobil oyunun ülkedeki yayın haklarını Çinli Tencent'ten geri çekme kararına rağmen. Güney Kore'deki PUBG Corporation sözcüsü Reuters'a şunları söyledi:

" İşbirliği fırsatları aramak için Jio Platforms ile ilk görüşmelerimiz oldu, ancak henüz hiçbir şeye karar verilmedi. "

Şirketin Hindistan'ın endişelerini yakından incelediğini ve iyileştirilmesi gereken her şey üzerinde çalışmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Jio Platforms, Hintli holding Reliance Industries'in dijital birimidir. Birkaç gün önce, Çin uygulamalarına uygulanan yasağın geri çekilmesi ile ilgili tartışmaların henüz başlatılmadığına dair haberler çıkmıştı. Askıya alma ile ilgili bu güncellemeler, oyunun Hindistan'a geri dönme şansını daha da düşürdü.

Hemen PUBG Mobile UC satın almak için tıklayın!