Divinity: Original Sin II birkaç gün önce çıktı, ancak neredeyse bir yıl boyunca Steam Erken Erişim'de bulunuyor. Şimdi, yayıncı ve geliştirici Larian Studios, Eurogameer'e oyunun toplamda yaklaşık 500.000 kopya sattığını söyleyen bazı satış verilerini paylaşıyor. Bu satışların 180.000'i, 14 Eylül'deki 1.0 sürümünden bu yana satışa sunuldu.
Larian Stüdyolarının sahibi Swen Vincke, "500 bin adet satmaya çok yakın durumdayız, bu da Divinity: Original 1 ile iki ya da üç ay sürdüğüne inandığım bir sayı " dedi. Oyun aynı zamanda Steam'de eşzamanlı oyuncular açısından bir dönüm noktasına geldi ve bir seferde yaklaşık 86.000 oyuncuya ulaştı. Bu yazı hazırlanırken, Steam'in en çok oynanan dördüncü oyunu oldu. Vincke, Eurogamer'e verdiği yanıtta beklenmedik bir cevabı olduğunu söyledi. Sunucular, çok sayıda oyuncuyu idare etmek için mücadele etti, ancak "yakında daha çok oyuncu olacağı için sunucu kapasitesini arttırmalıyız" dedi.
Vincke gelecekte olası konsol bültenleri hakkında yorum yaptı. Şirket , diğer sistemlerde serbest bırakmaya karar vermeden önce oyunun PC'de nasıl satıldığını görmek için beklediğini belirtti ve şu anda bu PC sürümünün odağı olmaya devam ettiğini belirtti.
"Konsol versiyonlarına gelince, şimdi bu hafta için planlanan bir şey olan PC sürümü için ilk yamamızı sunmaya odaklandık. Bir sürü oyuncu geliyor ve birçok destek sorunu geliyor, onlara hızlı bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra, takım için uzun süredir hak etmiş bir mola olacak ve daha sonra makinelerimizi yeniden başlayarak bir sonraki şey üzerinde çalışacağız " dedi.
Hemen Divinity: Original Sin 2 satın almak için tıklayın!