SİTEYE GİT

New World Silah Seçim Rehberi

New World silah seçimi nasıl yapılır? Silah tipleri, oynanışları ve zayıflıkları dahil tüm detaylar rehberde ele alınmıştır.


Silahlar New World deneyiminin büyük bir kısmını oluşturuyor ve oyunda birçok silah sınıfı bulunuyor. İster ateş saçan bir asa, ister ezber bozmayan ikili kılıç kalkan veya düşmanlarınızın canına okumak için kocaman bir balta. Yakın dövüşten ziyade uzaktan savaşmayı sevenler için ise yaylar mevcut. Oyunda bu saydıklarımızdan daha fazla silah bulunduğunu söyleyelim. Ekipmanlarınızı istediğiniz gibi kombine edebilir, kendinize en uygun ikiliyi bulabilirsiniz. En uygun ikili demişken, bu silahların olayı tam olarak nedir? New World’de silah seçimi nasıl yapılır? Kafanızdaki soru işaretlerini giderelim o zaman. Karşınızda New World silahları!

Tüm New World Silahları

New World’de silahlar yakın dövüş one-handed (tek el) ve two-handed(çift el) olarak iki ayrı kategoriye ayrılıyor. Bu ikisinin dışında iki adet daha silah tipi vardır, bunlar; ranged weapons (menziili silahlar) ve magical weapons (büyülü silahlar) olarak ayrılırlar.

New World: One-Handed (Tek Elli) Silahlar


Swords (Kılıçlar)

Kılıçlar güçlerini büyük oranda “strength” niteliğinden az oranda ise “dexterity” niteliğinden alırlar. Kalkan ile beraber kullanılabilir. Light Attack yani hafif saldırılarınız 100% slash hasarı verir. Kombolarınızla bu oranı arttırabilirsiniz. Heavy Attack yani ağır saldırılarınız 120% thrust hasarı verir. En fazla 160% oranında bu hasarı arttırabilirsiniz.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

Rapiers (İnce Kılıçlar)

İnce kılıçları kullanarak hızlı ve sağlam darbeler indirebilirsiniz. Bu kılıçlar kanama uygularlar ve yavaş yavaş rakibinizi ölüme gönderirler. Hasarını “intelligence” ve “dexterity” niteliklerinden alırlar. Hafif saldırılar 100%, savurmalar 66% ama daha hızlı, ağır saldırılar ise 133% thrust hasarı verir.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

Hatchets (Baltalar)

New World hatchet, oyuna yeni başlayanlar için oldukça güçlü bir silahtır. Güçlerinin çok büyük bir kısmını “strength” niteliğinden alırlar. Ufak bir oranını ise “dexterity” niteliğinden. Baltaların “berserker” ve “throwing” olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Berserker ağacı yakın dövüşe özel yetenekler kazandırırken, throwing yani fırlatma ağacı baltayı uzak menzilli bir hasar canavarı haline getirir.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

──────────────────────────────────────

► Hızlı Exp Kasma: Level Atlama İpuçları

──────────────────────────────────────

New World: Two-Handed (Çift El) Silahlar


Spears (Mızraklar)

New World’de mızraklar hem yakın dövüşün hem de menzilli savaşların korkulu rüyasıdır. Güçlerini “dexterity” ve “strength” niteliklerinden alırlar. “Piercing” yani delme hasarı verirler. Hem yakın hem uzak için idealdir. Fakat biraz hantal kalabilirler.

Great Axes (Büyük Baltalar)

Gücünü sadece “strength” niteliğinden alan çift elli bu baltalar, geniş bir alana savurma hasarı vermekte çok iyidir. Hafif saldırılar ve ağır saldırılar “slash damage” verirler.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

War Hammers (Savaş Çekiçleri)

New World’deki tüm savaş çekiçleri güçlerini “strength” niteliğinden alırlar. Büyük baltalar gibi ağır ve etkili darbeler indirirler. Alan içerisine hasar verirler ve rakiplerinizin hareketlerini kısıtlarlar.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

──────────────────────────────────

► New World: En İyi PvE Silahları

──────────────────────────────────

New World: Ranged Weapons (Menzilli Silahlar)


Bows (Yaylar)

Yaylar ürettiğiniz veya dünyada bulduğunuz oklar ile beraber kullanılırlar. Hasarı “dexterity” niteliğiyle doğru orantıda artar. Yayınızı hızlı atışlar için ateşleyebilir veya daha fazla gererek hasarınızı arttıran saldırılar yapabilirsiniz.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

Muskets (Tüfekler)

Muskets yani tüfekler de yaylara benzer olarak cephane kullanan menzilli silahlardır. Başlıca “dexterity” ve “intelligence” niteliklerinden güçlenirler. Yetenek ağaçları sayesinde bir keskin nişancı olabilir veya tuzaklar kurabilirsiniz.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

New World: Magical Weapons (Büyülü Silahlar)


Fire Staffs (Ateş Asaları)

Fire Staffs yani ateş asaları New World’ün barındırdığı bir başka silah türüdür. Gücünü “intelligence” niteliğinden alır. Ateş yıkımı temsil eder. Bu silah çok tehlikeli bir büyücü silahıdır ve yıkıma sebep olabilir. Ateş hasarı verir.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

Life Staffs (İyileştirme Asaları)

Life staff oyundaki asa türlerinden sonuncusudur. Hasar vermekten çok ekibinize veya kendinize can vermek ve desteklemek için kullanılır. İyileştirme gücünü “intelligence” niteliğinden alır. Kendinize ve takımınıza koruma sağlamak için biçilmiş kaftandır.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

Ice Gauntlets (Buz Eldivenleri)

Yıkıcı ateşten sonra sıra artık dondurucu soğuklara geldi. Buz eldivenlerinin hasar tipleri “Ice” yani buzdur. Gücünü direkt olarak “intelligence” yeteneğinden alır. İşlevi ve yapabildikleri belirli sade ve güvenilir bir silah türüdür.

Güçlü Yönleri

Zayıf Yönleri

New World silahları ve özellikleri bu şekilde. Artık dilediğiniz silahı seçebilir ve istediğiniz kombinleri yapabilirsiniz. Oynanışınıza hangi silahın daha uygun olduğunu erkenden öğrenmek önemli. Bir sonraki New World Rehberinde görüşmek üzere!


► Hızlı ve güvenilir New World satın almanın tek adresi Foxngame! Linke tıklayarak indirimli New World satın alabilirsiniz.