SİTEYE GİT

New World Gemstone Rehberi: Nerede Bulunur? Nasıl Kullanılır?

New World’ün parlak mekaniği Gem’ler nerede bulunur? Gemstone nasıl yapılır? New World’ün tüm gemstone listesi ve aşamaları rehberimizin bu bölümünde detaylıca anlatılmıştır.


New World rehberinin bu bölümünde Gem/Gemstone’lardan yani oyunun bir diğer oynanış özelliği olan değerli taşlardan bahsedeceğiz. Amazon Games’in son zamanlardaki popüler oyunu New World’ün ne kadar büyük bir MMO olduğunu unutmayalım. Oyunda yapılacak bir ton aktivitenin yanında gem’ler gözünüzden kaçmış olabilir. Level atlamanın veya ekipman geliştirmenin yanında istediğiniz karakteri oluşturmanın önemli bir parçası da “Gems” mekaniğidir.  Bu mekaniğin oyundaki madencilikle doğrudan bağlantılı olduğunu da eklemek gerek. Eğer New World crafting sistemini kullanmaya başladıysanız gem’lerin varlığından haberdarsınızdır. Peki bu taşları nerede bulursunuz? Nasıl kullanırsınız? Özellikleri neler? Hepsine teker teker değineceğiz.

────────────────────────────────────────────

► New World Hızlı Exp Kasma: Level Atlama İpuçları

────────────────────────────────────────────

New World Rehberi: Gemstone Nasıl Bulunur?

New World’de gemstone bulmanın birkaç farklı yolu mevcut. Hızlı gem bulmanın ise iki adet önemli yolu var. “Mining” yeteneğinizi yükseltin ve kazarken şansınızı arttırın. İlk expedition olan “Amrine Temple” farmını yapın.

Kazma şansınızı arttırmak için yapabilecekleriniz şunlardır; Miner’s Charm takın, yüksek şans oranı olan bir “pickaxe” üretin veya “luck” niteliğinizi arttıran yemekler tüketin. İşte kolayca yapabileceğiniz şans yemekleri;

Bu yemekler size yaklaşık 30 dakikalığına “luck” verecek. Iron veya silver kazma rotanızı umarım hatırlıyorsunuzdur çünkü çok fazla gemstone kazanacaksınız.

New World Gemstone Yapma

Ekipmanınıza takmadan önce topladığınız gem’leri “Stonecutting Table” üzerinde işlemden geçirmeniz gerekiyor. Neyse ki “0 level” bir stonecutting table başlangıçta işinizi görecektir. Daha iyi gem’leri işlemek için daha yüksek seviyeli bir masaya ihtiyacınız var.

New World Gemstone aşamaları;

İşlenmiş gemstone’ların 4 aşaması var bunlar sırasıyla; Flawed Cut Gemstone (skill gerekmiyor), Cut Gemstone (50 skill), Cut Brilliant Gemstone (100 skill), and Cut Pristine Gemstone (150 skill.)

Gemstone’larınızı ekipmanınıza eklemek için takacağınız eşyanın üzerine sürükleyin.

Bahsetmeden geçmeyelim, taktığınız taşın üstüne bir yenisini takarsanız ekipmanın üzerinde bulunan taş kırılır ve bir kez gem taktıktan sonra ekipmanınızdan çıkarmanız mümkün değildir.

─────────────────────────────────────────────────

► New World Trade (Ticaret) Rehberi: Item Nasıl Satılır?

─────────────────────────────────────────────────

New World Gem/Gemstone Listesi

New World’de taşların hepsinin türü farklıdır ve özellikleri de doğru orantıda değişkenlik gösterir. Bazısı hasarınızı arttırabilir, ekstra özellikler sağlayabilir veya size “taunt” kazandırabilir.

Tüm bu gem’lerin 1-4 arası seviyeleri bulunur. Seviyeleri ne kadar yüksekse özellikleri de o kadar yüksektir. New World’de gemstone yapmanın istediğiniz karakteri yaratmada büyük önem taşır. Oyunun temel mekaniklerini kullanarak bu avantajlı taşları aktif olarak kullanmanızı öneriyoruz. New World gem rehberinin sonuna geldik. Oyunla ilgili daha fazla rehber ve ipuçları için bizin takip etmeye devam edin!


► Hızlı ve güvenilir New World satın almanın tek adresi Foxngame! Linke tıklayarak indirimli New World satın alabilirsiniz.