SİTEYE GİT

New World Attribute Rehberi: Strength, Dexterity ve Daha Fazlası

New World Attribute (öznitelik) sistemi, bonusları, Respec Coast nedir? Çok daha fazlası makalede detaylıca anlatılmıştır.


New World Attribute, oyunun birçok oynanış mekaniklerinden biri. Karakterinizin özelliklerini (Strength, Dexterity vs.) bu sistem sayesinde artırabiliyorsunuz. Oyuna yeni başladığınızda kullanmanız için 5 adet attribute puanı size verilir. Oyun tarzınıza göre bu puanları farklı özelliklerinize dağıtırsınız ve o özelliği güçlendirmiş olursunuz. New World’de her level atladığınızda attribute puanları kazanırsınız. Bu puanlar yüksek seviyelerde daha fazladır. Level atlayarak kazanabileceğiniz attribute puanı sayısı ise 190’dır. Ekstra puanları ise silahlarınızın seviyesini arttırarak kazanırsınız. Verdiğiniz puanlar silahınızın vurduğu hasardan, toplama hızınıza ve neredeyse yaptığınız bütün eylemlerde doğrudan etkilidir. Biz de New World’de bu kadar önemli olan attribute sistemini açıklamak istedik.

New World Attribute (Öznitelik) Bonusları

Strength (Güç)

Strength attribute sizlere aşağıdaki bonusları sağlar:

Dexterity (Beceri)

Dexterity niteliği sizlere bu bonusları sağlar:

Intelligence (Zekâ)

Intelligence niteliğinin sağladığı bonus özellikler şöyledir:


Focus (Odaklanma)

Focus niteliği size aşağıdaki bonusları verecektir:

Constitution

Geliştirildiğinde Constitution niteliği size bazı bonuslar sağlayacaktır:

Karakterinize Sağlanan Stat Bonusları

New World attribute puanları ile güçlenen tek şey silahlar değil aynı zamanda karakterinizdir. Puanlarınız belirli bir alt sınırı geçtiklerinde size 2 adet stat bonus sağlar. Bu ekstra özelliklerden biri savaş gücünüzü etkilerken diğeri ise savaş dışındaki özelliklerinizi etkiler. Bu özelliklere harvesting, mining, fishing ve logging skill’leri örnek olarak verilebilir.

Bu yüzden kazandığınız puanları harcamadan bırakmayın. Harcadığınız puanlar sayesinde sadece hasar artışı değil aynı zamanda trade skill’lerinize de fayda sağlamış olursunuz. Puanlarınızı istediğiniz şekilde dağıtırsanız endişelenmeyin. İstediğiniz zaman Respec bedeli ödeyerek tekrardan puanlarınızı dağıtabilirsiniz. Peki, New World Respec Coast nedir?

New World Attribute Respec Cost

New World’de attribute puanlarını her seviyede 2-5 arasında kazanıyoruz. Seviyeniz 20 olduğunda ise artık puanları dağıtırken altın harcamalısınız. Buna oyunda “Respec Coast” diyoruz. Henüz 20. Seviyeye gelmediyseniz puanları kafanıza göre sıfırlayıp başka bir güçlenme yolunu test edebilirsiniz.

Seviye ve Attribute Tablosu

New World Attribute rehberi bu kadardı. Puanlarınızı dikkatli harcamanızı öneriyoruz. Gideceğiniz karakter geliştirme yolunda işinize yarayacak nitelik ana dallarını artık biliyorsunuz. Güçlü bir savaşcı olmak istiyorsanız Strength’e odaklanmalı, uzun mesafeden rakiplerine nefes aldırmayan bir nişancı olmak isteğiniz ise Dexterity niteliğine odaklanmalısınız. Seçtiğiniz silahların hangi nitelikten güçlendiğine dikkat etmenizi de ayrıca belirtelim. Bir sonraki New World Rehberinde görüşmek üzere!


► Güvenilir ve indirimli New World satın almak için Foxngame: https://www.foxngame.com/new-world