SİTEYE GİT

LoL Destek Şampiyonu Janna Mini Rework Alıyor

League of Legends destek şampiyonları arasında en çok tercih edilen seçimlerden biri olan Janna, gelecek sezon 12 öncesinde ufak bir rework'ten geçecek.


League of Legends destek şampiyonları arasında en çok tercih edilen seçimlerden biri olan Janna, gelecek sezon 12 öncesinde ufak bir rework'ten geçecek. Kendisinin destek rolündeki dominantlığını bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Kalkan verirken bir yandan rakibi dürterek koridoru zindan eden Janna, artık “destek” rolünde daha çok öne çıkacak. Q yeteneğine büyük bir güçlendirme gelecek fakat bu buff, yetenek setinin diğer parçalarından feragat etmesine yol açacak gibi duruyor. Sezon 10’un 10.11 yamasından beri değişmeyen Janna yıllar boyunca tek/çift oyun sıralarında 51% gibi bir kazanma oranına sahip. Janna diğer LoL şampiyonları gibi ufak tefek bir değişimden geçecek, işlevselliği üzerine odaklanılacak. Oyunun erken safhalarında W yeteneği ile düz vuruşları sayesinde koridordaki rakiplere nefes aldırmaması yüzünden saldırı menzili düşürülecek. Riot Games, rüzgârın hiddetini yeni sezon başlamadan gözüne kestirerek gücünü 12.1 yamasıyla beraber biraz azaltmayı planlıyor.

─────────────────────────────────────────

► TFT Set 6: Yama 11.24’ün En İyi Kompları

─────────────────────────────────────────

League of Legends Janna Değişiklikleri

Janna’nın diğer League of Legends şampiyonlarına dürtme yetenekleri ile koridoru zindan ettiğinden ve menzilinin düşürüleceğinden bahsetmiştik. Bunun dışında artık hareket hızına bağlı olarak büyü hasarı vermesi özelliği kaldırılacak. Bu zayıflatmaları telafi etmek adına saldırı gücü ve hareket hızı bir miktar artırılacak.

W yeteneği olan Meltem’in menzili ayarlanacak, yavaşlatma süresi artacak ve hasarı yükselecek. Ancak yeteneğin bekleme süresi büyük oranda artırılarak Janna’nın koridorda sürekli kullanmasının önüne geçilecek.

İşlevsellik adı altında gelecek güçlendirmelerin büyük bir kısmı Q yeteneği Uğultulu Kasırga için yapılacak. Yetenek artık daha az mana isteyecek, daha az bekletilerek daha uzağa atılacak, son olarak çok daha hızlı gidecek. Yeteneğin şampiyonlara verdiği hasar artarak şu anda olduğundan daha tehlikeli bir silah haline gelecek.

Riot Games çalışanı August, Janna’nın bu durumu hakkında açıklama yaptı.

We have a Janna update for 12.1 that should be showing up on the PBE soon (feedback is appreciated).

Summary: We're draining lane poke power out of her W + AA's and focusing it into utility. Q is now a much stronger spell when used offensively. pic.twitter.com/rvpxtn722Y

— August UwU (@RiotAugust) December 9, 2021

Yapılması planlanan değişiklikler Riot Games’in Janna’yı kalkan veren bir tanrıçadan başka bir hale döndürmeye çalıştığını düşünen oyuncuların kafasına pek yatmadı. E yeteneği Fırtınanın Gözü için ufak farklılıklar söz konusuyken August, E’nin dışında gözden geçirilmesi gereken başka şeyler olduğunu da belirtti. LoL 12.1 yamasında gelecek bütün Janna değişikliklerini aşağıda bulabilirsiniz.

──────────────────────────────────────────────────────

► LoL Kazanova Etkinlik Kartı: Görevler, Puanlar, Ödüller

──────────────────────────────────────────────────────

Janna'nin Yeteneklerine Gelen Mini-Rework

Pasif: Pupa Yeli

Q: Uğultulu Kasırga

W: Meltem

E: Fırtınanın Gözü

League of Legends 12.1 yamasıyla getirilmesi planlanan Janna mini rework’u destek oyuncularını ikiye bölecek gibi duruyor. Umuyoruz ki gelecek değişiklikler iki tarafın da işine yarayacak şekilde olur.


► İndirimli LoL RP satın almak için tıklayınız: https://www.foxngame.com/league-of-legends