SİTEYE GİT

Apex Legends Sezon 11: Escape Yama Notları

Apex Legends Sezon 11 yama notları yayınladı. Yeni Legend Ash’ten Storm Point haritasına, Wattson dengelemesinde Ranked gelişmelerine kadar öğrenmek istediklerinizin hepsi makalede detaylıca anlatılmıştır.


Apex Legends Sezon 11 yama notları oyuna gelmiş en büyük güncellemelerden biri olacak. Bunun sebebinin oyuna dördüncü battle royale haritasının ve yeni legend Ash’in aynı anda gelişi olduğunu düşünüyoruz. Harita hayret verici görünse de içerisinde tehlikeli bir vahşi yaşam bulunduruyor. Titanfall 2’den gelen yeni legend Ash için kelimeler anlatmaya yetmiyor. Kendisini bu makalede ayrı olarak inceleyeceğiz. Ash yanında gelirken başka bir TF2 ögesi olan C.A.R SMG silahını da yanında getirmeyi ihmal etmemiş. İsterseniz bütün yeniliklere ve değişikliklere beraber bakalım.

Apex Yeni Legend: Ash & Yetenekleri

Apex Legends’ın yeni karakteri Ash eskiden bir insanken sahip olduğu zayıflıklara artık sahip değil. Köşe bucak dünyayı gezip ölüm saçmaya ve can almaya devam ediyor. Tanıdık bir yüz ama yeni bir legend. Bakalım Ash’in yetenekleri nelermiş.

♦ Pasif: Marked for Death

Ash haritasında yeni oluşan deathbox’ları görebilir ve bir tanesini işaretleyerek rakiplerini gafil avlayabilir. (Kutu başına bir kere)

♦ Tactical: Ark Snare

Hasar verip yavaşlatan bir tuzak fırlatırsınız. Yakınına yaklaşan rakiplere hasar verir.

♦ Ultimate: Phase Breach

Gitmek istediğiniz yere tek taraflı bir portal açın. Kısa bir süreliğine ayakta kalır ve herkes kullanabilir.

Apex Legends Yeni Harita: Storm Point

Apex Legends yeni haritası Storm Point ne kadar güzel gözükse de içerisinde tehlikeli yaratıklar barındırıyor. Legend’lar birbirleriyle savaşıp arenanın hâkimi olmaya çalışırken aynı zamanda vahşi yaşam ile baş etmeliler. Düzlük alandan çok yüksek bölgelerin bulunduğu Storm Point’te avantajlı olmak için en yükseğe çıkmanız gerekebilir.

Battle Royale Harita Rotasyonu

Sezon 11’in gelişi ile Apex Legends harita rotasyonu tekrardan 2’ye indi. Birisi yepyeni bir harita olan Storm Point, diğeri ise bildiğimiz ve sevdiğimiz World’s Edge. Yapımcılar Storm Point’i rotasyona koyarak oyuncuların alışmalarını ve haritayı çözmelerini istiyor.

Arena Harita Rotasyonu

Sezon 11’de artık battle royale haritaları arena modu için olmayacak. Arena modunda artık sadece “custom” haritalar oynanacak.

──────────────────────────────────────────────────────────

► Apex Mobile Sistem Gereksinimleri & Beta & Cross-play

──────────────────────────────────────────────────────────

Apex Legends Yeni Silah: C.A.R SMG

Apex Legends’ta Storm Point gibi tehlikeli bir yere düştüyseniz size tehlikeli, yıkıcı ve esnek bir silah olan C.A.R SMG lazım demektir. Bu silahı hem hafif mermilerle hem de ağır mermilerle kullanabilirsiniz. Ada üzerindeki en tehlikeli şey siz olmak istiyorsanız yıkımı ellerinizde taşımak isteyebilirsiniz.

Silahın hasarı ise kafaya 20, vücuda 13 ve eklemlere 10 olarak geliyor.

Sezon 11 Ranked Gelişmeleri

Artık skydive yaparken bıraktığımız iz daha hızlı kaybolacak. Bu sayede oyuncuların kimin nereye iniş yaptığını görmesi için kısıtlı bir zamana sahip olacaklarını söyleyelim. Ranked sıraların oynanış yüzdesi ise oyuncu kitlesinin %40 kadarı sürekli oynuyor olarak gözüküyor. Bu yüzden bu şekilde küçük bir geliştirme ile işler daha da kızışacak.

Ranked Battle Royale Modu – Escape

Apex Legends’da yetenek faktörü farklı alanlarda baş gösterebilir. Bu alanlara, nişan almak, legend ustalığı, farkındalık ve pozisyon almayı dahil edebiliriz.

Eskiden RP kazanmak alınan skorlara ve sıralama ile hesaplanıyordu. Artık RP kazanmak için farklı rotasyonlar oyuna geliyor.

Özet geçmek gerekirse;

Örnek vermek gerekirse eğer bir Platin oyuncu Elmas oyuncuyu öldürürse bu skor 10 puan yerine 12 olarak sayılacak. Maçı birincilikle bitirirse puanı daha da artacak.

Apex Legends Sezon 11 Yama Notları: Dengelemeler

Wattson

Tactical: Perimeter Defense

Ultimate: Interception Pylon

Silahlar ve Teçhizat

Supply Drop Rotasyonu

Hop Up’lar

Full Kitli Rotasyon

Eva-8

Peacekeeper

Longbow

L-Star

Geçen sezonun en güçlü silahlarından biri olan L-Star bu sezon biraz daha dengeleniyor.

G7-Scout

Supply Drop Silah Oranları

Hot Zone Loot Oranları

Crafting

Crafting ile elde edilen cephane sayısı arttı.

Düşman NPC Değişiklikleri

Arenalar

Supply Drop

Apex Legends Silah Fiyat Değişiklikleri

Hayat Kalitesini Arttıran Değişiklikler

Hata Düzeltmeleri

Sezon 11 Yama Notları: Legend Hata Düzeltmeleri

Rampart

Wattson

Pathfinder

Fuse

Seer

Apex Legends Sezon 11 yama notları bu kadardı. Bu sezon yeni legend Ash battle royale’i resmen kasıp kavurmaya geliyor. Storm Point haritası ise tehlikeli atmosferiyle oyuncuların karşısında. Kendisine yeni bir oyuncak arayan oyuncular da artık C.A.R SMG’nin tadını çıkarabilirler. Başka bir yazıda görüşmek üzere!


► İndirimli Apex Legends Coins satın almak için tıklayın: https://www.foxngame.com/apex-legends