2023 Yılında Dünya Genelinde En Popüler Olan Oyunlar

2023 Yılında Dünya Genelinde En Popüler Olan Oyunlar
Dünya giderek daha fazla dijital hale geldikçe, çevrimiçi oyunlara olan talep de artmaya devam ediyor. Bu gönderide, Google Play ve App Store'dan alınan verilere göre 2023'teki en popüler oyunlara göz atacağız.

Bazı insanlar için hayatın baskılarından ve gerçeklerinden kurtulmanın bir yolu oyun oynamaktan geçiyor. Birçok kişi bu oyunları oynarken rahatlar ve stres atarlar. Bazıları oyun oynama zevkini profesyonel bir düzeye taşırken, diğer oyuncularla finansal ödüller için rekabet ediyor. Oyunların yaş sınırı genellikle yoktur. Bu nedenle hem çocuklar hem de yetişkinler için avantajları bilimsel olarak beyin aktivitesini ve uyarılmasını, görme yeteneğini ve sosyal becerileri geliştirdiği kanıtlanmıştır.

Dünya giderek daha fazla dijital hale geldikçe, çevrimiçi oyunlara olan talep de artmaya devam ediyor. Bu gönderide, Google Play ve App Store'dan alınan verilere göre 2023'teki en popüler oyunlara göz atacağız. Hangi oyunların kullanıcıların dikkatini en çok çektiğini ve neden bu kadar popüler olmaya devam ettiğini keşfedeceğiz. İster boş zamanınızda oynamak için eğlenceli bir oyun arıyor olun, ister Android veya iOS cihazınız için yeni bir oyuna yatırım yapmayı planlıyor olun, aradığınızı bulacaksınız.  

Çevrimiçi oyunlar için çılgınlığın sonu yok, çeşitli şekillerde oynanabilir. Ancak, ilk düşünceniz hangi oyunu oynayacağınız olacaktır.

2023 Yılında En Popüler Çevrimiçi Oyun

Günümüzde erişilebilen çevrimiçi oyunların bolluğu nedeniyle, bazı oyunlar birçok ülkede önemli ölçüde popülerlik kazandı. Dünya genelindeki en popüler oyunlar sürekli olarak değişebilir, çünkü oyun endüstrisi hızla gelişiyor ve yeni oyunlar popülerlik kazanabiliyor.

──────────────────────────────────────────────

► Video Oyunlarından Uyarlanan En İyi 6 Film | Dizi

──────────────────────────────────────────────

Minecraft

FOXNGAME

Minecraft, kuralları olmayan ve oyuncuların istediklerini yapmalarına izin veren bir 3D sandbox tarzı bir oyundur ve dünya genelinde geniş bir oyuncu kitlesi tarafından sevilir. Oyuncular, kendi dünyalarını inşa edebilir, kaynak toplayabilir, canavarlarla savaşabilir ve diğer oyuncularla etkileşimde bulunabilir. Seyirci modunun yanı sıra, oyunun modelleri arasında hayatta kalma modu, macera modu ve yaratıcı mod bulunur. Hayranlar bu basit ama büyüleyici oyunu oynamayı seviyor. Minecraft, milyonlarca kopya satarak dünya çapında en popüler oyundur.

📆 Çıkış 18 Kasım 2011
⭐ Tür Hayatta kalma, Sandbox
🖥️ Platformlar PlayStation, Android | iOS | Windows | Nintendo
⚙️ Geliştirici Mojang Studios
🎬 Yayıncı Mojang Studios
🔗 Bağlantı Satın al

Fortnite

FOXNGAME

Dünyanın her yerinden birçok kişi ünlü hayatta kalma ve Battle Royale oyunu Fortnite oynuyor. Benzersiz yapısı, renkli grafikleri ve sürekli olarak güncellenen içerikleriyle geniş bir oyuncu kitlesine sahiptir.

Fortnite'ta dört ana oyun modu vardır: Battle Royale, Party Royale, Creative ve Save the World. Battle Royale Modu, oyuncuları bitişe giden bir yarışta karşı karşıya getirir.

📆 Çıkış 25 Temmuz 2017
⭐ Tür Battle Royale, Hayatta Kalma
🖥️ Platformlar Windows | macOS | PS4 | PS5
Xbox One | Xbox Series X/S | Nintendo Switch
⚙️ Geliştirici Epic Games
🎬 Yayıncı Epic Games | Warner Bros. Interactive Entertainment
🔗 Bağlantı Satın al

League of Legends

FOXNGAME

League of Legends, popüler bir MOBA oyunudur, öyle ki 150 milyondan fazla kayıtlı oyuncusu var. Oyuncular, farklı karakterleri kullanarak takım tabanlı savaşlara katılır ve rakip takımın üssünü yok etmeye çalışır. Çarpıcı bir moda, grafiklere ve her seviyede ve oyunda çok fazla heyecana sahiptir. 2009 yılında, bu oyun ilk çıktığında, neredeyse hiçbir tür rakibi yoktu.

📆 Çıkış 27 Ekim 2009
⭐ Tür Çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası
🖥️ Platformlar Microsoft Windows | Mac OS X
⚙️ Geliştirici Riot Games
🎬 Yayıncı Riot Games
🔗 Bağlantı Riot Points satın al

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG)

FOXNGAME

PUBG, Battle Royale tarzı bir oyundur ve oyuncuların bir adada diğer oyuncularla savaşmasını içerir. Oyuncular, silah ve ekipman toplar, hayatta kalmak için stratejiler geliştirir ve son hayatta kalan olarak tavuk yemeğini kapmaya çalışır. Bu listede PUBG herhangi bir tanıtım gerektirmez, en iyi online oyunlardan biri olmasının yanı sıra aynı zamanda dünyanın en çok oynanan oyunudur. Bu oyunun gerçekçi grafikleri ve birinci sınıf oynanışı, en güçlü noktalarıdır.

Oyunun teması, oyuncuların birbirleriyle veya takımlar halinde yarıştığı çeşitli modlara odaklanıyor. Öte yandan, battle royale modunda, tavuk yemeğini kazanmak için birbiriyle yarışan yüz oyuncu var. Bu bir "ayakta kalan son adam" oyunudur. Battle royale'i kazanmak için oyuncuların rakiplerini nakavt etmesi gerekir. Her maçın sonunda oyundaki performanslarına göre ödüller alarak, oyuncu kıyafetleri ve silah özelleştirme gibi değerli öğeler içeren kasaların kilidini açabilirsiniz.

📆 Çıkış 20 Aralık 2017
⭐ Tür Birinci şahıs nişancı, Üçüncü şahıs nişancı
Hayatta Kalma
🖥️ Platformlar Microsoft Windows | Xbox One | PS 4
Android | İOS
⚙️ Geliştirici Krafton Game Union
🎬 Yayıncı Krafton Game Union | Microsoft Studios
Tencent
🔗 Bağlantı UC satın al 

──────────────────────────────────────────────

► Online PC Oyunları | 2023'ün En Çok Oynananları

──────────────────────────────────────────────

Call of Duty

FOXNGAME

Call of Duty serisi, birinci şahıs nişancı oyunlarıyla tanınır ve çok çeşitli oyun modlarına sahiptir. Serinin farklı oyunları arasında Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Warzone ve Call of Duty: Black Ops Cold War gibi popüler başlıklar bulunur.

Eğlenceli ve oynanabilir bir çevrimiçi oyun arıyorsanız, ünlü Call of Duty'nin mobil sürümünü deneyin. TiMi Studios ve Activision, bu oynaması ücretsiz birinci şahıs nişancı oyununun geliştirilmesinde işbirliği yaptı. Şu anda dünya çapında aylık 15 milyondan fazla aktif oyuncusu var. Ekim 2019'daki ilk çıkışından sadece bir yıl sonra yaklaşık 270 milyon aktif indirme aldı. Bu süre içinde toplamda yaklaşık 480 milyon dolar hasılat yaptı.

📆 Çıkış 29 Ekim 2003
⭐ Tür Aksiyon, savaş
🖥️ Platformlar Microsoft Windows | Nintendo | PlayStation
 Xbox 360/ One | iOS | Android
⚙️ Geliştirici Amaze Entertainment | Raven Software
🎬 Yayıncı Activision
🔗 Bağlantı Satın al

Grand Theft Auto V

FOXNGAME

GTA V, açık dünya aksiyon-macera oyunudur. Oyuncular, suç dünyasında hikaye tabanlı görevleri tamamlar, serbestçe dünyayı keşfeder ve çeşitli aktivitelerde bulunabilir.

Grand Theft Auto V, 140 milyondan fazla oyuncusuyla 2022'nin en iyi oyunları arasında yer alıyor. Bu oyundaki sanal ortam büyüleyici, muazzam ve eyaletin dağlarını, plajlarını, lüks mağazalarını, şerit alışveriş merkezlerini ve doğal çevreyi içeren çağdaş güney Kaliforniya'nın oldukça büyük bir hicivli kopyasıyla doğal olarak çeşitlendirilmiş. Buna karşılık, güzel ve gülünç olduğu kadar, açgözlülük ve ikiyüzlülük de aşikardır.

📆 Çıkış 2012
⭐ Tür Aksiyon-macera, serbest dünya, suç
🖥️ Platformlar Microsoft Windows | Nintendo
PlayStation | Xbox 360/ One | iOS | Android
⚙️ Geliştirici Rockstar Games
🎬 Yayıncı Rockstar Games
🔗 Bağlantı Satın al

CS: Global Offensive

FOXNGAME

Global Offensive Çevrimdışı veya çevrim içi oynanabilen ortak bir oyundur. Bu birinci şahıs nişancı video oyununda, iki takım çeşitli hedefleri tamamlamak için birbiriyle yarışırken, "Teröristler" rehineleri tutmak, bir alanı emniyete almak ve bombaları patlatmakla görevlendirilir. Teröristler ve terörle mücadele oyunun odak noktasıdır. Oyuncuların bombaları yayması ve yerleştirmesi, görevleri tamamlaması, yerleri emniyete alması, teröristi ortadan kaldırması ve haritada gösterilen rehineleri koruması gereken yerler var.

📆 Çıkış 21 Ağustos 2012
⭐ Tür Birinci şahıs nişancı
🖥️ Platformlar PlayStation 3 | Windows | Xbox 360
⚙️ Geliştirici Valve
🎬 Yayıncı Valve
🔗 Bağlantı Satın al

    Rocket League

    FOXNGAME

    Rocket League, Psyonix tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir başka harika oyundur. Bu bir araç futbol video oyunudur. 2015 yılında Windows ve PlayStation 4 için piyasaya sürüldü ve daha sonra Xbox One ve Nintendo Switch için geliştirildi.

    Oyun bir tür futbol ama alışılmadık bir mekanizmaya sahip. Futbol oyunları için oldukça yeni ve alışılmışın dışında olan "roketle çalışan arabalar" kullanıyor. Takımların her birine sekiz adede kadar oyuncunun atanmasını sağladı ve iki rakip takım arasında oynanıyor. Çok sayıda çevrimdışı ve çevrimiçi abonesi ve oyuncusu vardı.

    📆 Çıkış 7 Temmuz 2015
    ⭐ Tür Spor
    🖥️ Platformlar Microsoft Windows | PlayStation 4
     Xbox One | Nintendo Switch
    ⚙️ Geliştirici Psyonix
    🎬 Yayıncı Psyonix
    🔗 Bağlantı Satın al

    ───────────────────────────────────────────

    ► Hız Tutkunları İçin En İyi 5 Araba Yarışı Oyunu

    ───────────────────────────────────────────

    Clash of Clans

    FOXNGAME

    İyi bir Android veya iOS telefonunuz varsa ve mobil oyunlara ilgi duyuyorsanız, Clash of Clans'ı 2022 ile bugün arasında denemiş olma ihtimaliniz çok yüksektir. K18, "Clash of Clans'ı heyecan verici yapan şey, iki klan arasında 50'ye 50 büyük çatışmaların olması gerçeğidir" diye açıklıyor.

    📆 Çıkış 2 Ağustos 2012
    ⭐ Tür Strateji
    🖥️ Platformlar Android | iOS
    ⚙️ Geliştirici Supercell
    🎬 Yayıncı Supercell

    Candy Crush Saga

    FOXNGAME

    Candy Crush Saga, 2022'de en çok oynanan oyunlar listesinde yer alıyor. Bir randevu gecesinde bile, kullanıcıların bu favorisi ve dünyanın en popüler mobil oyunuyla vakit geçirebilirsiniz.

    📆 Çıkış 12 Nisan 2012
    ⭐ Tür Bulmaca
    🖥️ Platformlar Android | Microsoft | Windows | İOS
    ⚙️ Geliştirici King
    🎬 Yayıncı King

    Tetris

    FOXNGAME

    Tetris, hemen hemen tüm yaş grupları için geliştirilen en eski oyunlardan biridir. Tetris bir bulmaca video oyunudur, oldukça benzersizdir ve 1984 yılında Alexey Pajitnov tarafından yaratılmıştır. Oyunun çok basit kuralları var ve 2011 civarında satılan 202 milyondan fazla kopya ile en eski video oyunları arasında yer aldı. Oyun daha sonra Gameboy versiyonunu piyasaya sürdü ve tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri haline geldi.

    📆 Çıkış 6 Haziran 1984
    ⭐ Tür Bulmaca 
    ⚙️ Geliştirici Aleksey Pajitnov
    🎬 Yayıncı Aleksey Pajitnov

    Among Us

    FOXNGAME

    Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en iyi oyun geliştiricilerinden biri olan Innersloth tarafından 2018 yılında piyasaya sürülen Among Us, oyun camiasından olumlu eleştiriler aldı. İlk yılında En İyi Çok Oyunculu Oyun dalında Oyun Ödülü'nü kazandı. İlk olarak Android ve iOS cihazlar için kullanıma sunuldu. Ancak popülaritesi arttıkça, geliştiriciler onu çeşitli çevrimiçi ve oyun konsolları için kullanılabilir hale getirdi.

    📆 Çıkış 15 Haziran 2018
    ⭐ Tür Parti video, sosyal çıkarım, hayatta kalma oyunu
    🖥️ Platformlar Android | iOS | Microsoft Windows
    Nintendo Switch
    ⚙️ Geliştirici InnerSloth
    🎬 Yayıncı InnerSloth
    🔗 Bağlantı Satın al
    ×

    Alışveriş Sepeti

    Sepetinizde toplam
    {{ getTotalItemCount() }}
    ürün bulunuyor
    {{ item.productName }}
    {{ item.productName }}
    {{ item.categoryName }}
    Adet -
    {{ item.price * item.quantity | number:2 }}{{ currencyCode }}
    SEPET TOPLAMI
    {{ getTotalPrice() | currency: currencySymbol }}
    SEPETE GİT
    FOXNGAME
    Ooppss!
    Görünen o ki sepetine ürün eklemeyi unuttun.
    ALIŞVERİŞE BAŞLA
    >{{miniShoppingCart.totalItem}}