2021 Yılının İlk Rust Güncellemesi Yakında Geliyor

2021 Yılının İlk Rust Güncellemesi Yakında Geliyor
Rust geliştiricisi ve yayıncısı Facepunch Studios, yeni yılın ilk güncellemesi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bir hayatta kalma oyunu olan Rust bu yılın ilk güncellemesini 7 Ocak tarihinde alacak. Uygun fiyatlara Rust satın alarak yeni güncellemeyi ilk elden test edebilirsiniz. Gönderilen bir twitte; oyuncuların yeni plan yapmadan önce beklemelerini ve Amazon prime üyelerine bir Twitch drop güncellemesi de sağlanacağı duyuruluyor. Güncellemenin asıl amacı yeni yıl ve yeni sezon gözü ile bakılarak haritalarda yapılan değişiklikleri sıfırlamak olacak fakat yapılacak diğer düzenlemeler hakkında şuan için tam bir bilgi yok. Oyuncuların planlarını buna göre düzenlemesi gerekiyor zira envanter ve dahili tüm veriler silinecek.

Güncelleme Hakkında

Güncellemede oyuncuların Rust’ta yaptığı yapılar, envanterleri ve diğer dahili şeyler kaldırılacak fakat oyunun doğal düzeni ve NPC bölgelerinde bir değişiklik olmayacak. Bu duruma etkili bir harita sıfırlama sistemi olarak bakabiliriz. Bu güncelleme oyuncuların alışık olmadığı bir şey değil, oyunun geliştiricisi ve yapımcısı olan Facepunch Studios her ay düzenli olarak harita sıfırlama işlemini sağlamaktadır. Dolayısıyla oyuncuların bu duruma adapte olmaları çok uzun sürmeyecektir. Yazının başlarında da belirttiğimiz gibi Facepunch Studios, Rust oyuncuları için Twitch üzerinde bir yayıncıyı izledikleri ve Twitch'te zaman geçirdikleri için ödüllendiren bir sistem üzerinde çalışmakta. Bu sistem Twitch üzerinde geçirdiğiniz zamana ve bir Rust yayınını izlerken biraz da şansınızın yardımı ile Twitch drop sistemi sayesinde oyuncuları ödüllendirecek. Özelliği aktif edebilmeniz için Steam hesabınızın Twitch drop özelliğini aktifleştirmelisiniz. Dropların etkin olduğu yayıncıları izleyerek veya hangi yayıncıları izleyebileceğinizi tespit ederek ödüllerinizi almak için hak kazanabilirsiniz.

Geçtiğimiz Yıl Rust ve Başarılı İlerleyişi

Geçtiğimiz yıl yani 2020 yılı verilerine göre Rust, büyük rakipleri arasında oldukça başarılı bir yıl geçirdiği görünmektedir. Steam'in en çok satan ve en çok oynanan oyunları arasında ilk sıralarda yer alan oyun, aynı zamanda kendi türünde yani bir hayatta kalma oyunu türünde de ilk sıralarda yer alması taktir edilmektedir. Rust'ın bu başarısının bir önemli vurgusu da oyunun PC ve macOS haricinde farklı bir platformda yer almamasına rağmen popüler bir oyun olmasıdır. Elde edilen bilgilere göre ise Rust için yeni bir konsol sürümü üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü yönündedir. Rust'ın konsol sürümü asıl olarak 2020 yılında yayınlanması planlanıyordu fakat oluşan pandemi sorunu ve oyunun konsol sürümünün geliştirilmesi aşamasında yaşanan sorunlar ertelenmesine neden oldu.

Hemen Rust satın almak için tıklayın!

×

Alışveriş Sepeti

Sepetinizde toplam
{{ getTotalItemCount() }}
ürün bulunuyor
{{ item.productName }}
{{ item.productName }}
{{ item.categoryName }}
Adet -
{{ item.price * item.quantity | number:2 }}{{ currencyCode }}
SEPET TOPLAMI
{{ getTotalPrice() | currency: currencySymbol }}
SEPETE GİT
FOXNGAME
Ooppss!
Görünen o ki sepetine ürün eklemeyi unuttun.
ALIŞVERİŞE BAŞLA
>{{miniShoppingCart.totalItem}}